BUZZ IFF
Buzău International
Film festival

4th edition - July 7th – 13th 2019

Doru Nițescu

Doru Nițescu

Prof.Univ.Dr Doru Nițescu
Director departament / Regie de film și TV, Producție de Film, UNATC / Facultatea de film
Doru Nițescu s-a născut în 1978 în Câmpulung. A absolvit Regie de film la UNATC București în 2000. Imediat după absolvire își începe cariera didactică. A lucrat ca asistent de regie și regizor secund pentru mai multe filme românești, inclusiv “Niki Ardelean colonel în rezervă” al lui Lucian Pintilie.
A obținut diploma de doctor în 2008 cu o teză despre Federico Fellini. În UNATC a ocupat succesiv funcțiile de prodecan al Facultății de Film, prorector, președinte al Senatului. În prezent este directorul departamentului “Regie de film și tv, producție de film”.
Filmele sale de scurt-metraj au fost selecționate în festivaluri precum: Munchen, New York, Karlovy Vary, Bologna.
“Carmen”, debutul în lung metraj, a fost selecționat în festivaluri precum: Sarajevo, Göteborg, Beijing, Gwangju, având patru nominalizări la Premiile Gopo și cinci la Premiile UCIN, unde a obținut patru distincții: cel mai bun debut, cea mai bună actriță în rol principal, cea mai bună muzică, cel mai bun montaj.
Este președintele Asociației Școlilor de Film din Sud-Estul Europei (SEECS) și directorul Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit.