BUZZ IFF Buzău International
Film Festival

See you in July 2021!

 

Cu voia lui Dumnezeu

15 min, 2019, Serbia
Regizat de Tanja Brzakovic

 

E anul 2004. În principiu, războaiele din Yugoslavia s-au terminat cu patru ani în urmă, dar numeroșii criminali de război au rămas nepedepsiți, ascunzându-se printre oamenii unei țări fracturate. Populația e împărțită între cei care îi privesc pe acești criminali drept eroi naționali, apărători ai religiei și tradiției sârbe, și majoritatea care dorește să-i vadă pedepsiți pentru faptele lor, așa cum o cer legile internaționale.

Surorile de la Mănăstiriea Sfântul Nino, înconjurate de natură și adepte ale credinței și păcii, duc un trai izolat, departe de lume și politică, dar nu îndeajuns de departe cât să nu se lovească de provocări umane și dileme morale.

Atunci când patru călugărițe pleacă de la Sfântul Nino pentru a aduna fructe de pădure, se găsesc în fața celei mai mare confruntări a vieții lor: trebuie să hotărască ce vor face cu criminalul de război pe care-l găsesc rănit în pădure.

Dușmănia, rivalitatea, dar și prietenia și dragostea pentru o pisică vor juca un rol decisiv în hotărârea sorții criminalului.