BUZZ IFF Buzău International
Film Festival

 

George Kalomenopoulos

G. Kalomenopoulos

Fondator al 2K Films, regizor, producător și consultant pentru numeroase filme de lungmetraj, documentare și emisiuni TV și co-producător pentru multe proiecte internaționale premiate.
A colaborat de-a lungul timpului cu o serie de parteneri internaționali, printre care: ARTE, ERT, ZDF, TVNZ, Moovie the art of Entertainment GmbH, UFA, Solferino Images/Quartier Latin Media, Taglicht Media, Telefilm Saar, WDR, Pantaleon Films și EBU.
Din decembrie 2008 este membru al Delegației Experților europeni la Ziua Producătorilor Internaționali în cadrul GZDOC în Guangzhou, China și este certificate de EACEA pentru Programul Media al Uniunii Europene ca Expert Media din 2009. Din 2012 este expert evaluator pentru programele Comisiei Europene Europe Culture și Europe for Citizens.
Recent a co-produs, printre altele, filmul HIGHWAY TO HELLAS, o comedie Art House, regizat de Aron Lehman, produs de Arri Productions, Pantaleon Films și Warner Bros, Premiul Publicului la cea de-a 20a Ediție a Festivalului Internațional de Film BUSAN, și GREECE-The Mainland, o serie de cinci episoade pentru ARTE, în asociere cu Taglicht Media / Koeln, regizată de Johannes Backes.
A conceput, dezvoltat și condus proiectul DOCROADS, o inițiativă de training pentru documentar creative, care constă în seminarii și work-shop-uri.
DOCROADS a avut o primă ediție de success în Guangzhou, în cadrul GZDOC 2013 și a fost adaptat cu entuziasm de către toți participanții din partea televiziunilor importante din China, precum CCTV 9, CCTV 10 și GDTV. De atunci, Docroads are loc anual în cadrul Festivalului Internațional Documentar de la Guangzhou.

George Kalomenopoulos