BUZZ IFF Buzău International
Film Festival

 

Laura Baron

Laura Baron

Laura Carmen Baron este profesor la UNATC “I.L. Caragiale” din Bucureşti, secţia Multimedia şi Film.
Absolventă a primei promoţii a departamentului multimedia (1993-1997), este în prezent profesor de Arta regiei de Montaj.
În 1995 a urmat cursurile Avid software la Londra. Susţinătoare a folosirii soft-ului în România, reuşeşte introducerea acestuia realizând montajul filmului pentru televiziune “Bună dimineaţa România”, un proiect co-finanţat de Guvernul SUA.
În 1995
Laura Carmen Baron desfăşoară activităţi susţinute atât în cadrul universitar, cât şi în sectorul privat (film, advertising, televiziune).
Pentru secţiunile de master din cadrul departamentului multimedia, a implementat studiul montajului neconvenţional.
Susţine cursuri despre advertising în cadrul tuturor secţiilor facultăţii de film. Pentru o mai bună înţelegere a pieţei din acest domeniu, implică studenţii în diferite proiecte în afara universităţii şi le susţine proiectele personale.
Prorector UNATC în perioada 2014 – martie 2016.
Monteur pentru filme de lung si scurt metraj, producător de film şi reclame, realizator TV, organizator de festivaluri de film şi evenimente culturale.
Este autoarea a două cărţi despre montaj şi implementarea acestuia: Estetică şi Tehnologie – Revoluţia Digitală a Montajului şi Lucruri care nu se văd, cea de-a doua făcând referire la metodele folosite în procesul de realizarea a unui film.
A publicat articole în diverse publicaţii pentru industrie (Apropo TV, Imagoo, Media&Advertising, Arta sau politica, publicată de Victor (Bucureşti), revista Cariera, revista Film etc.)
Apariţii şi interviuri la posturi de radio şi TV precum: Realitatea TV, B1 TV, TVR 2, Antena 1, Pro TV, TVR Cultural, Gold FM, Radio Guerrila, LOOK TV, Aarc.ro.
Pe parcursul carierei universitare, Laura Carmen Baron a susţinut work-shop-uri si sesiuni master class During her teaching career, Laura Carmen Baron sustained workshops and master classes in România şi peste hotare (Arizona University – SUA, Lusufona Portugalia, Orange, Leo Academy, Festivalul Dakino etc.).